duminică, 13 iulie 2014

Inghetata cu capsuni

Ingrediente:


1 kg capsuni
10 oua
700 gr zahar tos
4 plicuri zahar pudra vanilat Dr. Oetker
40 gr unt
40 gr faina
500 ml lapte
1 l frisca lichida

Capsunile se fac piure, cu blenderul, la rece, nu le punem pe foc, pentru a pastra aroma si vitaminele. Le punem la congelator, pana cand se leaga bine, ca atunci cand le adaugam la crema de oua, sa aiba cam aceeasi consistenta.
Batem albusurile spuma tare, la care adaugam 2 plicuri zahar pudra vanilat Dr. Oetker.
Jumatate din cantitatea de zahar o punem in lapte, punem pe foc si-l infierbantam, amestecand sa se topeasca si zaharul.
Frecam galbenusurile cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar, peste care turnam laptele cu zahar fiebinte, in fir subtire, amestecand foarte repede. Obtinem o crema de oua mai fluida.
Intr- o cratita, pe foc mic, punem o lingura de unt si o lingura de faina, doar sa se incalzeasca si imediat adaugam crema de oua, fierbinte, cate putin, amestecand repede cu telul, pana cand se ingroasa. Luam de pe foc, un sfert din albusurile batute spuma le adaugam la crema,  amestecam foarte repede, cu telul, lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.
Dupa ce s- a racit adaugam  capsunile semiinghetate si amestecam foarte bine. Albusurile spuma, ramase, le amestecam doar prin rasturnare.

Adaugam frisca batuta, la care am mai adaugat doua plicuri de zahar pudra vanilat Dr. Oetker.
Inainte de a pune amestecul la congelator, punem dragoste. Dragostea face diferenta :)

Pe langa inghetata de capsuni se pot vedea cea de cafea, afine, visine si vanilie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...