sâmbătă, 1 noiembrie 2014

Souffle cu mozzarella




Ingrediente:
50 gr unt
2 linguri faina
300 ml lapte
4 oua
250 gr. mozzarella
100 gr parmezan
½ lingurita mustar
1 varf cutit sare
1 varf cutit nucsoara
Piper( optional)

Ungem formele, in care vom coace, cu unt de la temperatura camerei, tapetam cu parmezan ras si le punem in frigider, pana cand e gata compozitia.
Punem untul intr- o craticioara, pe foc, la topit, in care punem faina, sarea si amestecam repede. Nu prajim faina. Adaugam imediat laptele fierbinte, putin cate putin, amestecam pana se ingroasa foarte tare.
Luam cratita de pe foc, adaugam 1/3 din albusurile batute spuma, galbenusurile, mustarul,continuand sa amestecam cu telul. In continuare punem mozzarella data pe razatoare, putin piper sau nucsoara, dupa gust, incorporam si restul de spuma, doar prin rasturnare. Amestecam totul cu dragoste.
Intretimp am pus o tava cu apa, de vreo doua degete, in cuptor.
Punem amestecul in formele tapetate cu parmezan, pe care le asezam in tava cu apa fierbinte. Pe fiecare souffle presaram parmezan si dam la cuptor pentru aproximativ 15 minute. Apa din tava trebuie sa fie mai jos de jumatatea formelor in care coacem.
Dupa coacere, stingem focul si mai lasam putin souffleul in cuptor, pentru a nu se lasa foarte repede. Se serveste asa cald, imediat ce l- am scos din cuptor.
Este un deliciu de souffle, cu o textura aparte, plin de dragoste. Un vis, al papilelor gustative, transformat in realitate.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...